15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Zapomenuté heslo › Slovenská cibulová polévka

Název Množství a jednotka
cibule 4 ks
máslo 2 lžíce
krupice 2 lžíce
studená voda 800 ml
masox 1 kostka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova osmažíme. Zasypeme krupicí a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Do polévky rozdrobíme masox, přidáme petrželovou nať, trochu muškátového květu a dochutíme pepřem a soli. Polévku ještě 10 minut povaříme.
Do polévky můžeme ještě přidat rozkvedlané vejce.


 


RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 1

Postup: Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a... zobrazit recept

RECEPTY

Okurky podle babičky Aničky

Postup: Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme... zobrazit recept

RECEPTY

Kotleta s jablky a paprikovou hořčici

Postup: Kotlety omyjeme, osušíme, nasolíme a lehce opepříme. Z jedné strany potřeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...